پشت هر نگاهی، "قضاوتی" است
و در امتداد آن "حکمی"
و ما "اشتباه آمدگان"
هماره محکوم روزها و لحظه ها
رنج نجابت را "تا گذرگاه رستن"
برخود ... هموار می کنیم
مجموعه شعر پنجره ها، استاد جهانگیر ریاضی
تو رفتی و ندانستی
در جغرافیای واژه ها
در سفر از دلتنگی "یاد رفتگی"
به اشتیاق "در یاد ماندگی"
چقدر ... "تنها" ... ماندم
مجموعه شعر پنجره ها، استاد جهانگیر ریاضی
سپاس کلمه ای صد در صد ایرانیست و یادگار زرتشت که همواره میگفت سه چیز را پاس بدارید:
پندار نیک "پاس یک"
کردار نیک "پاس دو"
گفتار نیک "پاس سه" "پاس = پاسداشت و پاسداری از سه نیک"
و با گفتن سه پاس "سپاس" به همدیگر یادآور این سه مورد مهم میشدند.
ورود به نیایشگاههای مجازی تاریخبوک :
.برای بهرهگیری از همه داشتههای تارنما؛ درون شوید ، نامنوییسی کنید یا بیشتر بدانید .
آرامگاه کوروش بزرگ در فاصله? حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخهای پاسارگاد قرار داد. این اثر در سال 2004 میلادی به عنوان زیر مجموعه? پاسارگاد تحت شماره? 1106 در میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاست.
آرامگاه کوروش بر روی سکوی مرتفعی قرار گرفته که این سکو خود نیز از قطعات تراشیده شده? سنگ تشکیل شدهاست. بر بالای سکو اتاق مخصوص دفن جسد قرار دارد. این اتاق 2?10 متر پهنا، 3?17 متر طول و 2?10 متر ارتفاع دارد. مدخل آن ورودی کوچک و باریکی است. آرامگاه به وسیله? سنگهای شیروانیمانند سهگوش پوشیده میشود، ارتفاع کامل ساختمان حدود 11 متر است. ارتفاع کلی بنا اندکی بیش از 11 متر است. سکوی اول که پله? اول را تشکیل میدهد، 165 سانتیمتر ارتفاع دارد، اما حدود 60 سانتیمتر آن در اصل نتراشیده و پنهان بودهاست، یعنی این هم مانند پلکان دوم و سوم دقیقاً 105 سانتیمتر ارتفاع داشتهاست. پلکان چهارم و پنجم و ششم هر یک 57?5 سانتیمتر ارتفاع دارند. پهنای سکوها نیم متر است و سطح سکوی ششمین که قاعده? اتاق آرامگاه را تشکیل میدهد، حدود 6?40 متر در 5?35 متر است.
آرامگاه کوروش که بهاحتمال زیاد پیش از مرگش و به فرمان خودش ساخته شدهبود، در همه? دوران هخامنشی مقدس بهشمار میرفت و به خوبی از آن نگهداری میکردند. در دوره? اسلامی، این بنا به «مشهد مادر سلیمان» معروف بود و نخستین شخصی که دریافت مشهد مادر سلیمان همان آرامگاه کوروش بزرگ است، رابرت کرپورتر جهانگرد و دیپلمات انگلیسی بود که در سال 1818 میلادی از پاسارگاد دیدن کرده بود.
سلسله شاهان امپراتوری هخامنشی به دبیره میخی پارسی باستان
کاساندان همسر کوروش دوم،از تبار هخامنشی بود.او خواهر اوتاناس (Otanes) و دختر فرناسپ (Pharnaspes) هخامنشی بود. حاصل ازدواج او و کوروش 5 فرزند بود؛ کمبوجه، بردیا، آتوسا،آرتیستون و دختری که نامش ذکر نشده(Herodotus, 2.1, 3.2, 3.88.2).
بنا بر نوشته هرودوت(2.1)،کوروش او را بشدت دوست می داشت و هنگامی که او فوت کرد دستور داد تا تمام اتباع شاهنشاشی برای او عزاداری بزرگی برپا کنند.این گزارش در سالنامه نبونید(III.23; Grayson, p. 111) آمده است که وقتی همسر پادشاه فوت کرد،در بابل از 27 آدار تا 3 نیسان(21-26 مارچ سال 538) عزاداری عمومی برپا شد.بسیار محتمل است که مرگ کاساندان باعث آن عزاداری باشد.
بویس حدس می زند او در بنایی که به آن زندان سلیمان می گویند،در پاسارگاد به خاک سپرده شده باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.